Profiel Champagne Collard-Picard

___________________________________________________________

Geschiedenis

Sinds: 1996

 

Het  champagnehuis Collard-Picard wordt geleid door de kennis en know-how van Olivier Collard en Caroline Picard. Na hun opleiding wijnbouw-oenologie exploiteren zij een wijngaard met een oppervlakte van 15 ha.  

___________________________________________________________

Assortiment

 

selectionSélection “Brut”
Na de vinificatie in roestvrij stalen tanks, wordt er een assemblage gemaakt van reserve wijn en druiven van “oude” stokken. Na drie jaar rijpen in de wijnkelders, ontstaat er een champagne dat perfect geschikt is om te schenken als aperitief.
50% Pinot Meunier
50% Pinot Noir

 

 

 

 

 

Champagne Collard-Picard RoséRosé
Na de vinificatie in roestvrij stalen tanks, wordt er een assemblage gemaakt van reserve wijn en druiven van “oude” stokken. De kleur en geur van rood fruit komt door toevoeging van 10% tot 20% rode wijn. Een zeer aromatische champagne. Heerlijk als aperitief of bij een dessert.
50% Pinot Meunier
50% Pinot Noir

 

 

 

 

 

Champagne Collard-Picard PrestigePrestige
Assemblage van druiven van Grand Cru en Premier Cru wijngaarden. Vinificatie zonder Malolactische gisting en een rijping van circa 12 tot 15 maanden op eikenhouten vaten. Een perfecte balans tussen finesse, fruit en karakter.
50% Pinot Meunier
50% Pinot Noir

 

 

 

 

 

Champagne Collard-Picard Dom. PicardDom. Picard
Blanc de Blancs gemaakt van de allerbeste druiven uit de Grand Cru gemeenten Oger en Mesnil. Een champagne van grote grandeur en finesse.
100% Chardonnay

 

 

 

 

 

 

Champagne Collard-Picard MerveillesCuvée des Merveilles
Om de uitzonderlijke ontwikkeling van aroma’s toe te laten wordt deze rosé champagne op een manier dat nauwelijks meer voorkomt gevinifieerd , namelijk “le saignee”. De fermentatie en rijping vindt plaats in eikenhouten vaten. Na een aantal jaren van rijping op de fles, is deze krachtige champagne klaar om te drinken.

 

 

 

 

 

Champagne Collard-Picard EssentielEssentiel
Deze rijke Millésime is gevinifieerd zonder chaptalisatie en dosage. Om uitzonderlijke smaken te krijgen, laat men de champagne na dégorgement nog twee jaar extra rusten gevolgd door de rijping in de cave.
50% Chardonnay
25% Pinot Meunier
25% Pinot Noir 

 

 

 

 

Champagne Collard-Picard ArchivesCuvée des Archives Millésimée 2002
Deze champagne is genummerd en gelimiteerd verkrijgbaar. Gevinifieerd zoals de grootouders dit vroeger deden. Met een nietje in de kurk, dat, tijdens de rijping zorgt voor micro-zuurstof voorziening. Hierdoor kan de champagne lang(er) worden bewaard.
80% Chardonnay
20% Pinot Noir

 

 

 

Terugpijl