Profiel Champagne Charles Heidsieck

___________________________________________________________

Geschiedenis

Sinds: 1851

 

Charles-Camille Heidsieck is geboren in 1822, 37 jaar nadat zijn oudoom het Champagnehuis Heidsieck & Co. stichtte.

Opgroeiend tussen de wijngaarden, waar de jonge Charles werd gevoed door de liefde van zijn moeder, Émilie Henriot en zijn zusters, groeide hij op in een omgeving van Reimse tradities en Pruisische strengheid.

Een gecultiveerde jongeman, bekend om zijn integriteit en elegantie – en geen gebrek aan ambitie. Tegen alle verwachtingen in, heeft Charles niet geaarzeld om controle over zijn leven te nemen …

In 1851 vindt Charles Heidsieck een champagnehuis. De wijngaarden laat hij in  handen van degenen die ze het beste kennen. Hiermee koestert hij hun talent, hun kennis en hun respect voor de streek. Pragmatisch als hij is, besluit hij zich te richten op de productie en rijping van de champagne. Door de aankoop van 47 kelders uit de 11e eeuw biedt dit labyrint van nissen en galerijen de perfecte mogelijkheid om zijn champagnes te laten rijpen.

Gedreven door zelfvertrouwen besluit hij om zijn champagnes onder zijn eigen label op de markt te brengen; “Charles Heidsieck”. Dit zorgde voor heel wat opschudding in de Champagne streek.

Champagne Charles Heidsieck - antiek etiket
Credit Pol Baril-HDrvb

Maar, dit was nog niet genoeg. Charles Heidsieck wil de wereld kennis laten maken met zijn uitzonderlijke wijnen.

In 1852, vertrouwend op zijn intuïtie, vertekt Charles naar het beloofde land Amerika. Nog onaangeroerd door de champagne handel. Deze charismatische dandy geniet veel aanzien bij de machtigen en de pers en wordt al snel gezien als dé ambassadeur voor de champagne en Frankrijk. Hij wordt bekend als “Champagne Charlie”.

Bij zijn terugkeer naar Europa verlegt hij zijn aandacht naar de Belgische en Engelse markt. Gelauwerd en geprezen op de Wereld Expo in 1889, ontdekken  ook de Royalty’s zijn champagne.

Nu Europa en de Verenigde Staten zijn bezweken voor de charme van zijn fijne bubbels is het nu zaak om door te gaan met het produceren van deze uitzonderlijke champagnes. Eeuw na eeuw!

Charles Heidsieck was lange tijd in handen van de firma Henriot. In 1985 werd het champagnehuis verkocht aan Rémy Cointreau die vervolgens het bedrijf in 2011 weer doorverkochten aan EPI (Européenne de Participation Industrielle), een investeerder in luxe goederen.

___________________________________________________________

 

Assortiment

 

Champagne Charles Heidsieck Brut Réserve
Brut Réserve 
Een gouden champagne met een aanhoudende bruis. Complexe en heerlijke neus.
?% Chardonnay
?% Pinot Meunier
?% Pinot Noir

 

 

 

 

Champagne Charles Heidsieck Rosé Réserve
Rosé Réserve
Een volle levendige champagne met tonen van wilde aardbei. Poeder roze rosé, met een delicate schittering. Een complexe neus van zelfgemaakte aardbeienjam en verse peperkoek.
?% Chardonnay
?% Pinot Meunier
?% Pinot Noir

 

 

 

Champagne Charles Heidsieck Millésime 2005
Brut Millésime 2005
Deze champagne openbaart zich als een wijn die balanceert tussen elegantie en complexiteit. Door te kiezen voor deze Vintage Brut 2005, treed u toe tot de “Inner Circle” van Charles Heidsieck.
?% Chardonnay
?% Pinot Meunier
?% Pinot Noir

 

 

 

Champagne Charles Heidsieck Rosé Millésimé 1999
Rosé Millésimé 1999
Met een rijpingstijd van twaalf jaar, drukt deze champagne de volledige gulheid van 1999 uit in de echte Charles Heidsieck stijl. De delicate bubbels onthullen de aromatische complexiteit van deze rosé.
?% Chardonnay
?% Pinot Meunier
?% Pinot Noir

 

 

 

 

Champagne Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 1995
Blanc des Millénaires 1995
Een unieke emotie, een impressie van de eeuwigheid, net als het gevoel dat men heeft bij het verblijven in het hart van de 2000-jaar oude krijt kelders, waarnaar deze champagne is vernoemd.
100% Chardonnay

 

 

Terugpijl