Profiel Champagne Bruno Paillard

___________________________________________________________

Geschiedenis

Sinds: 1981

 

Champagne Bruno Paillard is één van de jongere wijnhuizen en gevestigd in Reims.

Het bedrijf dat eerder alleen de druiven van contractboeren verwerkte, kocht in 1994 drie hectare wijngaard in de Grand Cru-gemeente Oger. Na verloop van tijd is de wijngaard uitgegroeid tot 32 hectare (12 hectare hiervan ligt in Grand Cru gemeenten).  

Dit champagnehuis heeft een geheel eigen stijl van champagne maken en sinds 1983 wordt de dégorgement datum al op de fles vermeld.

 

Champagne Bruno Paillard Wijngaard
© Studio Cabrelli

___________________________________________________________

Assortiment

 

Champagne Bruno Paillard Première CuvéePremière Cuvée
Het vlaggenschip in de Bruno Paillard “stijl”. Een top kwaliteit champagne die elke oogst overleeft.
45% Pinot Noir
33% Chardonnay
22% Pinot Meunier
Dosage < 6 gr/liter

 

 

 

 

Champagne Bruno Paillard Rosé Première CuvéeRosé Première Cuvée
Een ode aan de delicatesse van de Pinot Noir. 
?% Pinot Noir
Dosage < 6 gr/liter

 

 

 

 

 

Champagne Bruno Paillard Blanc de BlancsBlanc de Blancs Grand Cru
Uitsluitend gemaakt van Chardonnay druiven, deze wijn is ook bekend als “het kant van Champagne” vanwege de zeer fijne en aanhoudende witte mousse …
100% Chardonnay
Dosage < 5 gr/liter

 

 

 

 

Champagne Bruno Paillard Brut Millésimé Blanc de BlancsBrut Millésimé Blanc de Blancs 2004
Opmerkelijk door zijn finesse en balans. Opmerkelijk door zijn finesse en balans, delicate aroma’s van citrus gemengd met lichte boterachtige noten. Zowel elegant als gul.
100% Chardonnay
Dosage 5 gr/liter

 

 

 

 

Champagne Bruno Paillard Brut MillésiméBrut Millésimé 2004 Assemblage
Deze Assemblage biedt een volwassen balans over een zeer breed scala van aroma’s; van gekonfijt fruit met bramen tot peperkoek.
52% Pinot Noir
48% Chardoannay
Dosage 5 gr/liter

 

 

 

 

Champagne Bruno Paillard N.P.U.N.P.U. 1999 (Nec Plus Ultra)
Geboren uit het idee om de best mogelijke Champagne, te creëren. Hiervoor werden beslissingen genomen op het hoogste niveau voor elke fase van zijn ontwikkeling.
Dosage 4 gr/liter

 

 

 

Terugpijl