Profiel Perrier-Jouët champagne

Perrier-Jouët

 

 

 

 

 

 

Opgericht in: 1811
Aantal ha: 65
Webshop: Geen

 

Prestige champagne:

  Belle Epoque
Bijzonderheden:

  In 1902 ontwierp de kunstenaar Emile Gallé de champagnefles met de Japanse anemoon. Sindsdien is deze bloem niet meer verdwenen en zie je deze overal weer terugkomen in het logo, op verpakkingen enz. enz.


  Hedentendage zie je de anemoon ook nog altijd terug op de prestige champagne; de Belle Epoque.


  “By & For”, bij dit wijnhuis kan je zelfs je eigen champagne laten maken, hiervoor wordt een blend gemaakt van de prestigieuze Belle Epoque geheel naar smaak van de klant. Let wel, een doos met 12 speciaal voor jou gemaakte flessen kost slechts 50.000 euro.


  Perrier-Jouët is gevestigd in het hart van de Champagnestreek en bezit 65 hectaren die op de schaalverdeling van de “Echelle de cru’s” een score van 99,2% halen (waarbij 100% het hoogst haalbare is). Dit betekent dat ieder perceel van het Huis bijna uitsluitend als Grands Crus wordt geklasseerd.


  Bestaat dit jaar (2011) twee eeuwen en dit wordt gevierd door het uitgeven van een “levende” erfenis, de Perrier-Jouët Bi-Centenaire. Een tweeluik met twee magnums Belle Epoque 1998, één om nu te drinken en de ander om te bewaren voor het nageslacht over 100 jaar.

Route:Grotere kaart weergeven