Kerkelijk erfgoed Reims

Reims                           Basilique Saint-Remi 

51100                           place du Chanoine Ladame

           

Gewijd aan de Heilige Remigius (440-533), die er begraven ligt. Verscheidene aartsbisschoppen van Reims en de eerste koningen van Frankrijk houden hem gezelschap. In het begin van de 11de eeuw startte de bouw van de huidige kerk en in 1049 kwam paus Leo IX haar in hoogsteigen persoon inwijden. Aan de buitenant zie je tal van gotische elementen, binnen merk je pas hoe lang (122m) en smal (26m) de basiliek is.
TIP! Ga mee met een rondleiding in de gewelven van deze kerk en bewonder niet alleen de binnenkant maar ook de buitenkant (dak) van deze indrukwekkende basiliek. De kaarten voor de rondleiding kunt u kopen bij de ingang van Palais du Tau aan de overkant.
      

 

Reims                           Cathédrale Notre-Dame 

51100                           Place du Cardinal Luçon

             

Een van de beroemdste en indrukwekkendste kathedralen ter wereld heeft terecht het stempel van werelderfgoed van Unesco. De schitterende voorgevel doet denken aan die van haar Parijse naamgenoot. Meer dan 2300 beeldhouwwerken sieren de buitenkant en bieden een indrukwekkend schouwspel.

www.cathedrale-reims.com

 
♣ Werelderfgoedlijst Unesco

 

 

Terug (75-pix)