Smaakaanduidingen

Veel liefhebbers bestellen “gewoon” champagne. Maar wist u dat champagne in allerlei stijlen verkrijgbaar is? De blanke en rosé champagne kent iedereen, maar ook deze zijn er in diverse stijlen, hierdoor zijn er champagnes verkrijgbaar voor verschillende momenten, verschillende jaargetijden en verschillende smaken. We zullen in een schema proberen uit te leggen wat de verschillende stijlen nu zijn en bij welke champagne soort u deze kan vinden.           

Kurk miniBrut nature > 0 tot 3 (gram suiker per liter)

Deze champagne stijl is bijna “bruut” van smaak. Ze zijn zéér droog en men moet een geoefende champagnedrinker zijn om hiervan te kunnen genieten.

Kurk miniExtra-brut > 0 tot 6 (gram suiker per liter)

Zie “Brut nature”

Kurk miniBrut > 3 tot 15 (gram suiker per liter)

Droge champagne die bij iedereen bekend is en bijna overal bij kan worden gedronken.

Kurk miniExtra dry  > 12 tot 20 (gram suiker per liter)

Dit smaaktype zien we zelden op de West-Europese markt, maar wanneer u de mogelijkheid heeft om van deze excellente wijn te mogen proeven doe dit dan in combinatie met bijvoorbeeld “foie gras”, goddelijk …

Kurk miniSec (dry) > 17 tot 35 (gram suiker per liter)

Zie “Extra dry”

Kurk miniDemi-sec Nectar > 33 tot 50 (gram suiker per liter)

Evenals de “Brut” is de demi-sec overal te verkrijgen. De geoefende champagne drinker wil nog wel eens neerbuigend doen over deze stijl. Dan heeft men nog nooit de combinatie met heerlijk zomerfruit of een zoet (na)gerecht geprobeerd, een echte aanrader!

Kurk miniDoux > 50 plus (gram suiker per liter)

Zie “Extra dry”

Terug (75-pix)