Specificaties

We spreken van champagne en Champagne. De eerste betekenis slaat op de mousserende wijn -le champagne. Het begrip met een hoofdletter geschreven is de naam van de provincie waar deze mousserende wijn kan worden geproduceerd -la Champagne.

Champagne is uniek. Het heeft alles te maken met voor wijnbouw bijzondere natuurlijke omstandigheden. Onderstaand vindt u de algemene kenmerken van de wijn champagne alsmede de export cijfers;

Terroir

  • Bodem: Kalkgrond
  • Klimaat: Gemiddelde temperatuur 10 °C met een gemiddeld aantal zonuren van 1.650 uur
  • Druivenrassen:
Druivensoorten

 

Wijngaard

  • Wijngaardareaal: 34.000 hectare waarvan 31.220 hectare in productie
  • Totale productie: 1.643.385 hectoliter (2003)
  • Appellations:
Productiegebied

 

Exportcijfers

  • Jaarlijks worden er miljoenen flessen champagne naar het buitenland geëxporteerd. Onderstaand de negen grootste;

Exportcijfers USA

Exportcijfers Engeland

Exportcijfers Duitsland

Exportcijfers Japan

Exportcijfers Belgie

Exportcijfers Italie

Exportcijfers Zwitserland

Exportcijfers Spanje

Exportcijfers Nederland

Terugpijl